Abádszalók

Het plaatsje Abádszalók ligt tussen Szolnok en Tiszafüred aan de linkeroever van de Tisza. Het heeft ± 5000 inwoners. In 2005 heeft Abádszalók stadsrechten gekregen. Het leven in Abádszalók werd altijd door de landbouw gekenmerkt. In de zeventiger jaren werd er een stuwdam gebouwd in de rivier de Tisza en ontstond er ± 14 km2 open wateroppervlakte bij Abádszalók. Het dorpsleven is vooral in de zomer aanmerkelijk veranderd, het is nu erg in trek bij toeristen, vissers, watersporters en mensen die rust en ruimte zoeken in hun vrije tijd.

In het toeristenseizoen is er veel op cultureel-, folklore- en sportgebied te beleven. Veel restaurants, snackbars en terrasjes, zijn er voor de gasten. Je kunt er tegen aantrekkelijke prijzen van al het lekkers genieten waar Hongarije om bekend staat. Er is een camping met daarbij 2 zwembaden en whirlpool waar ook niet campinggasten gebruik van kunnen maken. Massages horen ook tot de mogelijkheden.

Dit alles vlakbij het meer waar het grote strand uitnodigt om lekker te zonnen en zwemmen. Er is genoeg plaats om onder een boom in de schaduw heerlijk te genieten van alles om je heen. Een mooie waterglijbaan en waterfietsen nodigen uit tot veel vakantie plezier.

Er is een jachthaven voor die mensen die zelf hun boot meebrengen. Je kunt jetski's huren en een vaartochtje maken op de bekende banaan.

Ook voor rust en natuur en als je van vissen houdt, ben je hier op een ideale plek.

Er is in Abádszalók voor iedereen wel wat te beleven.